Kalendar

 

Ovaj informativan i uzbudljiv kurs o viktimologiji, pomoći žrtvama i krivičnom pravosuđu, okuplja oko 80 međunarodnih studenata i 50 međunarodno priznatih stručnjaka iz oblasti viktimologije, kriminologije i krivičnog pravosuđa. Kurs obuhvata sledeće oblasti: Teorija i istorija viktimologije; Deklaracija UN; Restorativna pravda; Žrtve trgovine ljudima; Žrtve u različitim sistemima krivičnog pravosuđa; Viktimizacija žena; Kriza i krizne intervencije; Izbeglice kao žrtve; i još mnogo toga.

 

 

Victim Support Europe and Weisser Ring organizuju godišnju konferenciju pod nazivom Zaštita osnovnih sloboda, perspektiva žrtve!, koja će se održati 7, 8 i 9.juna 2023.godine u Berlinu, Nemačka.

Prvi dan konferencije biće posvećen zaštiti osnovnih sloboda žrtve i pitanju na koji način stručnjaci mogu uhvatiti korak sa izazovima novih vrsta kriminala i kako to utiče na žrtvu? Drugi dan konferencije biće orijentisan na praktičare koji rade na sprovođenju zakona, dok će treći, završni dan konferencije biti posvećen profesionalcima koji direktno rade sa žrtvama kriminala i pitanjima rezilijentnosti i brige o sebi.

Više informacija o konferenciji, možete pročitati na: https://victim-support.eu/…/save-the-date-2023-vse…/

INTERNACIONALNI SIMPOZIJUM SVETSKOG VIKTIMOLOŠKOG DRUŠTVA 2024-INDIA

Svetsko Viktimološko društvo će biti ko-domaćin sledećeg Međunarodnog simpozijuma o viktimologiji u Indiji 2024. Više informacija o simpozijumu Svetskog Viktimološkog društva na https://sn.rs/ffkit.

Kontakt

011 2288040

065 5486421

063 356613

E-mail: vdsrbija@gmail.com

Internet stranica: www.vds.rs

Radno vreme svakog radnog dana od 10.00-20.00h